Când va fi lansată prima misiune de turism spațial

SpaceX, compania fondată de Elon Musk, va lansa miercuri prima sa misiune de turism spațial și cea mai ambițioasă de până acum, pentru că cei patru civili nu vor ajunge doar câteva minute la 100 km altitudine, ci vor petrece trei zile pe orbita terestră, la viteza de 28.000 km/h. Misiunea se numește Inspiration4 și este prima oară când pe orbită ajung doar civili, și nu astronauți profesioniști.

Richard Branson și Jeff Bezos au făcut doar zboruri suborbitale, însă SpaceX va executa un zbor orbital de trei zile, ceea ce necesită o rachetă puternică și mult mai multă energie.

La bord vor fi patru persoane, printre care și miliardarul american Jared Isaacman, în vârstă de 38 de ani. Nu se știe cât a plătit, dar informațiile apărute vorbesc despre mai mult de 50 milioane dolari.

Jared Isaacman este șef al unei companii de plăți electronice numită Shift4 Payments. El face acțiuni caritabile și pentru a strânge fonduri pentru St. Jude Children’s Research Hospital din Memphis, Tennessee.

SpaceX a dus în ultimii ani zece astronauți NASA către Stația Spațială Internațională, dar acum este prima oară când pe orbită ajung patru civili și este vorba despre o misiune de trei zile, nu una de câteva minute de imponderabilitate suborbitală, cum a fost în cazurile Branson și Bezos.

În afară de miliardarul Isaacman, la bord vor mai fi trei oameni obișnuiți; Hayley Arceneaux este asistentă la St. Jude’s Children’s Research Hospital, Sian Proctor este profesor în științele pământului, iar Chris Sembroski este inginer.

Lansarea va avea loc de la baza 39A, Kennedy Center, Florida.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI