Alexandru Rafila: Școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Astfel s-ar atinge două obiective în opinia medicului – unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. 

„A fost astăzi ședința asta la Guvern legată de reînceperea școlilor și s-a discutat foarte mult. Copiii vaccinați, nevaccinați… sunt avantajați, dezavantajați… Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinați și nevaccinați, mai ales că până la vârsta de 12 ani în mod evident ei nu se pot vaccina, chiar dacă părinții lor ar dori acest lucru.

Cred că mesajul pe care trebuie să îl transmitem este următorul: școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Asta este de fapt protecția maximă și responsabilitatea pe care o poate oferi părintele, copilului său când merge la școală. Pentru că dacă marea majoritate a părinților și adulților cu care trăiește împreună copilul sunt vaccinați, riscul de transmitere în școală, posibilitatea de transmitere în școală va fi foarte, foarte mică.

Cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor. Vreți să aveți o siguranță în ceea ce privește copilul vostru la școală? Încercați voi să vă vaccinați, ca să-l protejați. Și în felul ăsta cred că am atinge două obiective – unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. Ambele obiective cred că sunt rezonabile și este de dorit să se întâmple”, a spus Rafila la o emisiune TV.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI