Măsuri mai dure pentru persoanele nevaccinate în această țară: Accesul în restaurante și biserici, restricționat

Armin Laschet, candidatul creștin-democraților pentru funcția de cancelar al Germaniei, spune că țara trebuie să crească numărul de testări pentru coronavirus pentru a evita un nou lockdown.

La mai puțin de 7 săptămâni înainte de alegerile legislative la nivel federal, Merkel și liderii celor 16 landuri germane vor încerca să se pună de acord asupra unor măsuri care să prevină un nou val de contagieri, alimentat de varianta Delta a SARS-CoV-2, și să împiedice nevoia unor noi restricții nepopulare.

„Vrem să testăm și vom testa mai mult pentru a evita un nou lockdown”, a declarat Laschet în fața legislativului regional din Renania de Nord-Westfalia.

Laschet își dorește cu orice preț să evite noi restricții și a spus că Germania ar trebui să introducă stimulente pentru a încuraja persoanele să se vaccineze împotriva coronavirusului. Acesta a declarat de asemenea că autoritățile ar trebui să impună testarea obligatorie în mai multe locuri publice.

Un document propune ca persoanele care nu sunt vaccinate anti-Covid sau nu s-au vindecat de boala cauzată de coronavirus trebuie să prezinte un test negativ pentru a putea intra în restaurante, participa la ceremonii religioase și evenimente sportive ce au loc în spații închise.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI